Om Kortio

Vilka är vi?

Kortio bildades 2013 med målet att hjälpa konsumenterna hitta rätt i den allt växande kreditmarknaden. Vi är oberoende kreditförmedlare som är fristående från kort-och låneinstitut. Kortio och alla våra samarbetspartners står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva kort- och låneförmedling.

Med lång erfarenhet av att förmedla privatekonomiska tjänster med internet som utgångspunkt förmedlar vi din kortansökan till vald bank eller kreditinstitut. Låt oss först hjälpa dig hitta rätt kort för din ekonomiska situation och livsstil.

Varför kort?

Kreditkort är bra!

Vi på Kortio.se tycker att fler borde förstå fördelarna med att använda kreditkort, och framförallt hitta ett kort som är anpassat för just dig. Vi vet att det är en åsikt som sticker ut lite, därför vill vi presentera några bra argument för vår åsikt,

- Betalar du med kreditkort så kan du få upp till 60 dagars räntefri kredit. En del kort har dessutom ingen årsavgift, så du lånar pengar av banken- gratis!

- Betalar du din resa med kreditkort är du försäkrad med marknadens främsta försäkringar och avbokningsskydd. Slipp köpa en ny försäkring för varje resa du bokar, det ingår i kortet!

- Många kreditkort ger dig återbäring när du betalar med kreditkortet. Du får alltså tillbaka pengar på allt du köper!

Det finns flera fördelar som du kan upptäcka om du börjar jämföra kreditkortens villkor. Det är tyvärr något av en djungel att hitta rätt kort för dig bland Sveriges alla kreditkort. Därför har kortio.se gjort det enklare för dig som kund med vår sammanställning av alla korts villkor på ett och samma ställe. Dessutom kan du ansöka om kortet du väljer direkt på kortio.se!

Finns det inga nackdelar med kort?

Jo, så klart. Varje månad kommer en räkning som du måste betala, den kommer du inte undan. Men om du har valt rätt kort och betalar din räkning i tid så finns det bara fördelar. Om du inte betalar hela din räkning på en gång har du möjlighet att dela upp betalningen, men då får du betala ränta på kvarvarande belopp.

Har du frågor till oss?

Maila oss gärna på kundservice@kortio.se

Populära kort just nu

Easyliving
Betalar du din resa med Easyliving ingår en förmånlig reseförsäkring med avbeställningsskydd, förseningsförsäkring och olycksfallsförsäkring. Du är även skyddad mot försenat bagage och har en självriskeliminering om något skulle hända med ditt hem, villa eller bil under tiden du är borta.
I kortet ingår även:
- Allriskförsäkring
- Förlängd garanti på vitvaror & hemelektronik i 1 år
- Evenemangsskydd som ger pengarna tillbaka utan självrisk om du skulle bli sjuk.
- Leveransförsäkring vid internetköp som ersätter skadad eller försvunnen vara.

Nyhet! När du hyr bil eller vespa/moped utomlands med ditt Easyliving och fordonet blir skadat eller stulet ingår självriskreducering på upp till 15 000 kronor.

Läs mer i kortets försäkringsvillkor.
Collector Easyliving erbjuder dig en rad olika försäkringar för smart shopping, t ex ingår allriskförsäkring samt förlängd garanti.


Nu kan du √§ven koppla ditt Collectorkort till Wrapp ‚Äď en app som ger dig automatiska erbjudanden, rabatter och bonus. Alla erbjudanden som finns i appen laddas p√• ditt kort efter att du aktiverat dem i appen. N√§r du utnyttjat ett erbjudande f√•r du pengar tillbaka inom n√•gra dagar p√• det konto som kortet √§r kopplat till.


Med kortet får du även ta del av Mastercards upplevelsepaket Priceless Cities.

Förmånlig reseförsäkring med avbeställningsskydd inkl skydd mot försenat bagage och inget valutapåslag när du handlar med kortet utomlands.
 • 0% valutap√•slag utomlands
 • Resef√∂rs√§kring med avbest√§llningsskydd ing√•r utan extra kostnad, samt evenemangsf√∂rs√§kring och leveransf√∂rs√§kring n√§r du handlar p√• n√§tet!
 • Collector bjuder p√• f√∂rsta √•rsavgiften (195 kronor) n√§r du ans√∂ker via Kortio!
  Easyliving
  √Örsavgift 0 kr 195 kr
  Maxkredit 100 000kr
  Upp till56 dagar räntefritt
  Därefter ränta 13.95 %
  Välj detta kort
  Norwegian-kortet
  Reseförsäkring och avbeställningsskydd
  Att använda Norwegian-kortet är det snabbaste sättet att tjäna CashPoints i Norwegians fördelsprogram. Du får CashPoints, upp till 4 % intjäning på Lowfare-biljetter med flygbolaget Norwegian
  10 % intjäning på Flex-biljetter med flygbolaget Norwegian.

  Dessutom får du 0,5 % intjäning av cashpoints vid alla andra varuköp som kläder, möbler, elektronik och kioskvaror upp till 100 000 SEK per kalenderår.*
  (√Ėver 100 000 SEK forts√§tter intj√§ningen med 0,5 % vid k√∂p i dagligvaruhandel, bensinstationer och vid k√∂p med utl√§ndsk valuta)

  Tyvärr kan du inte har ett extrakort kopplat till samma konto.
  *Ingen intjäning av CashPoints vid köp hos andra flygbolag

  På alla köp får du 0,5% tillbaka i cashpoints. När du har sparat ihop CashPoints kan du använda dem för att köpa flygresor. Då är 1 CashPoint = 1 krona (NOK).


  Reseförsäkring och avbeställningsskydd.


  Ingen avgift för kontantuttag i Sverige eller utomlands. Alltså så länge du endast använder kreditkortet till att genomföra direktköp/varuköp och bankomatuttag samt betalar in hela din skuld till förfallodatum, så tillkommer ingen ränta eller extra avgifter.
  • Ingen avgift f√∂r kontantuttag i Sverige och utomlands
  • Ingen √•rsavgift
  • Bonus p√• alla k√∂p (f√∂rutom andra flygbolag)
  • Bonusen (cashpoints) kan endast anv√§ndas i Norwegians reseshop
  Norwegian-kortet
  √Örsavgift 0 kr
  Maxkredit 100 000kr
  Upp till45 dagar räntefritt
  Därefter ränta 19.99 %
  Välj detta kort
  Ikano Bank - Ikano Kort
  Reseförsäkring med Olycksfallsförsäkring, Avbeställningsskydd, Självriskeliminering för hem- och bilförsäkringen, Förseningsförsäkring och Bagageförsäkring.


  Betalskydd ingår ej men kan läggas till för 0,75 % av din utgående skuld.
  1% på drivmedel när du betalar med kortet.*


  Betala dina räkningar med Ikano Kort kostnadsfritt på Betalo.
  Ikano Kort ger dig månadsrabatt i en utvald butiksbransch varje månad. På så vis får du fler chanser att göra många bra affärer.  Rabattkalendern 2019:  jan: 10% Sportbutiker
  feb: 20% Bokhandlare
  mars: 10% Smyckes-och klockbutiker
  april: 5% Flygbolag
  maj: 10% Florister
  juni: 15% Optiker
  juli: 5% Bygghandlare
  augusti: 5% Inredningsbutiker
  september: 20% Bokhandlare
  oktober: 5% Elektronikbutiker
  november: 10% Florister
  december: 10% Leksaksbutiker


  Rabatten dras av Ikano Bank så fort köpet har registrerats på ditt konto. Ditt VISA-kort känner igen i vilken typ av butik du handlat och kategoriserar inköpen i exempelvis livsmedel, kläder med mera. När du handlar med ditt kort dras rätt rabatt automatiskt, oavsett vad du köper (och även om det redan är rea i butiken!).  Med appen Skipp låter ikano bank dig samla dina medlemskort i mobilen och alltid ha koll på aktuella erbjudanden, saldon och krediter.  *Månadsrabatt samt fast rabatt hos bensinstationer kan du få upp till 500 kr i månaden. Maximalt belopp för årsrabatt samt drivmedelsrabatt är 6 000 kr per år.
  Reseförsäkring med Olycksfallsförsäkring, Avbeställningsskydd, Självriskeliminering, Förseningsförsäkring och Bagageförsäkring.
  • Ingen √•rsavgift
  • Bra m√•nadsrabatt i en utvald butiksbransch varje m√•nad (5% p√• alla flygbolag i april!)
  • 1% p√• drivmedel
  • Flexibel delbetalning med en m√•nadsr√§nta 1,19% (from 9/4 -19)
  • Aviavgift vid anv√§nd kredit och/eller avbetalning av skuld
  Ikano Bank - Ikano Kort
  √Örsavgift 0 kr
  Maxkredit 60 000kr
  Upp till55 dagar räntefritt
  Därefter ränta 14.25 %
  Välj detta kort
  Mitt kort+ från Santander Consumer Bank
  När du betalar minst 75% av din resa med ditt Mitt kort+ ingår en kompletterande reseförsäkring från Europeiska ERV. Den gäller för familjemedlemmar som är folkbokförda på samma adress (barn under 23 år), oavsett om de reser med dig eller på egen hand.


  Reseförsäkringen innehåller avbeställningsskydd/personförsening/bagageförsening utanför hemlandet/kapitalbelopp vid olycksfall/självriskskydd hem- och bilförsäkring samt självriskeliminering hyrbil upp till 15 000 kr.


  Om resan har minst 2 övernattningar kan du dessutom vid sjukdom få ersättning för outnyttjade aktiviteter som du har betalt i förväg exempelvis liftkort och hyra av golfklubbor. Skyddet gäller även när din utrustning stulits eller försenats och du därför inte kan genomföra din inbokade aktivitet.

  Res till värmen, renovera eller unna dig någonting extra i vardagen!


  Med kortet får du återbäring på i 200 anslutna webbutiker. Det enda du behöver göra är att registrera ditt kort för att få återbäringen. Ett enkelt sätt få pengar tillbaka när du handlar online i dina favoritbutiker.
  Återbäringen gäller även tillsammans med andra erbjudanden, vilket ger dig möjlighet att få ännu bättre rabatt.


  Med tjänsten Betalo kan du betala dina hushållsräkningar med Mitt kort+.
  Det kostar ingenting och du får upp till 60 dagars räntefrihet på det du betalar med kortet.

  Kortet gör din resa billigare genom att ta bort valutapåslaget från alla dina köp och uttag utomlands.
  • Upp till 60 dagars r√§ntefrihet
  • Resef√∂rs√§kring med aktivitetsskydd
  • 0 % valutap√•slag utomlands
  • Ingen √•rsavgift f√∂rsta √•ret (v√§rde 195 kr)
   Mitt kort+ från Santander Consumer Bank
   √Örsavgift 0 kr 195 kr
   Maxkredit 100 000kr
   Upp till60 dagar räntefritt
   Därefter ränta 14.95 %
   Välj detta kort
   re:member flex
   Om du betalar mer än hälften av din resa med ditt Re:member kreditkort får du en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd utan extra kostnad.


   Försäkringen innehåller även,
   - Resestartsskydd
   - Ersättning för missat anslutningsflyg
   - Ersättning för försening av allmänt färdmedel
   - Ersättning för bagageförsening vid utlandsresa
   - Kapitalbelopp vid olycksfall
   - Självriskskydd vid utlandsresa
   - Självriskeliminering hyrbil (utomlands)
   - Hjälp vid ID-stöld

   Läs mer om hur kreditkortets kompletterande reseförsäkring fungerar här!

   Du kan även köpa till ett trygghetspaket (Evenemangsavbeställning, Allrisk - Hemelektronik och hushållsmaskiner 2 år, Prisgaranti 90 dagar) för 129 kr/år.
   Det finns inget bonussystem kopplat till kortet men du får tillgång till rabatt hos 300 e-handlare.*
   Några exempel på rabattnivåerna och butiker hos Re:member Reward programmet;

   CDON.com - 8%
   Hotels.com - 10%
   Apoteket.se - 10%
   LYKO - 8%
   Lensway - 10%
   √Öhlens - 8%
   Cervera.se -15%

   För att ta del av rabatterna behöver du vara inloggad hos Re:member Reward och gå vidare till webbutikerna därifrån. Rabatten dras ifrån din nästa Re:member faktura.


   Betalningsfri månad- Du kan utnyttja en betalningsfri månad två gånger per år. Dvs du kan skjuta upp fakturabetalningen en månad framåt.   *Re:member Reward-rabatten gäller ej moms och fraktkostnader.
   En kompletterande reseförsäkring ingår om du betalar 50% av resan med kortet.
   Vill du dela upp betalningen för resan så kan du betala med kreditkortet och välja att delbetala fakturan när den kommer följande månad.
   • Upp till 8 veckors r√§ntefri kredit
   • Re:member Reward ger rabatter hos √∂ver 300 e-handlare
   • Kompletterande resef√∂rs√§kring ing√•r
   • Individuell r√§nta 9,74 %-24,74 %
    re:member flex
    √Örsavgift 0 kr
    Maxkredit 100 000kr
    Upp till56 dagar räntefritt
    Därefter ränta 17.24 %
    Välj detta kort
    Supreme Card Gold
    Reseförsäkringen får du på köpet när du betalar minst 75 % av resan med Supreme Card.
    Försäkringen täcker även dina familjemedlemmar.
    Med reseförsäkring får du ersättning om något inte blir som du tänkt dig under semestern, t.ex. ingår ersättning för missat anslutningsflyg och
    ersättning för bagageförsening
    * Samla bonuspoäng! 1 krona=0,5 bonuspoäng.
    Poängen kan du sedan använda i Supremes poängshop som har hundratals upplevelser, resor och produkter. (Gäller ej valutaväxling, Kostnader för påminnelse, krav och inkasso samt övriga kostnader, ränta och avgifter.)

    * 2 poäng för varje tankad krona på Din-X
    * För att du ska handla säkert på Internet erbjuder Supreme Card tjänsten 3D Secure för MasterCard.
    * Gratis SMS-kvitto på alla köp över 500 kronor.
    * Contactless- du betalar endast med ett snabbt blipp när du handlar för under 200 kronor.

    Nyhet! Nu får du även bonus på,
    - √Örsavgiften
    - Kontantuttag
    - Räkningsbetalningar
    - När du betalar abonnemangstjänster med kortet
    Reseförsäkring med Avbeställningsskydd
    Ersättning för försening av allmänt transportmedel
    Ersättning för missad anslutning
    Ersättning för bagageförsening
    Självriskreducering av Hem- och Villaförsäkring
    Självriskreducering av Personbilsförsäkring
    • 6 m√•naders r√§ntefri delbetalning
    • 10 000 po√§ng i v√§lkomstpresent f√∂r alla nya kortkunder!
    • En krona=0,5 bonuspo√§ng
    • Bonusen kan endast anv√§ndas i Supremes po√§ngshop
    Supreme Card Gold
    √Örsavgift 245 kr
    Maxkredit 150 000kr
    Upp till60 dagar räntefritt
    Därefter ränta 12.36 %
    Välj detta kort
    Shell Mastercard
    * Kompletterande reseförsäkring på köpet
    * Tanka fel-försäkring på köpet
    * Självriskskydd vid bilbärgning och assistans. Försäkringen ersätter din självrisk upp till 2 000 kr och gäller i 60 dagar efter varje tankning.
    * Ersättning vid förlust av bilnyckel
    0,5% kontant bonus på allt du handlar för med kortet!*
    Bonusen betalas ut fyra gånger per år i form av en värdekupong som du antingen kan lösa in mot kontanter, eller handla för direkt på alla shellstationer.


    Med Shellkortet har du tillgång till BonusPumpen. Den samlar alla dina köp på Shell och ger dig sedan bonus i form av allt från kaffe till spolarvätska. Bonuspumpen är uppdelad i tre olika nivåer. Vilken nivå du tillhör varje månad baseras på hur mycket du tankat för på Shell. För att passa just dig baseras sedan din bonus på månadens samtliga köp på Shells stationer.


    *Ingen bonus f√∂r betalningar via tjaŐąnsten Betalo, samt ink√∂p av drivmedel eller ink√∂p p√• konkurrerande bensinstationer i Sverige.

    Kompletterande resef√∂rs√§kring. F√∂rs√§kringen tr√§der i kraft n√§r du betalar minst 75‚ÄČ% av resan med ditt kort och inneh√•ller bl.a. avbest√§llningsskydd, ers√§ttning vid bagage- och transportf√∂rsening och sj√§lvriskskydd.
    15 öre rabatt per liter när du tankar på Shells bemannade stationer i Sverige
    • Rabatt p√• drivmedel och 0,5% kontant bonus p√• allt du handlar!
    • H√∂gst sparr√§nta med 2%! (max 15 000 kr)
    • 0 kr i √•rsavgift
    • Upp till 100 000 kredit
    • Inga bonuspo√§ng f√∂r drivmedel, endast rabatt p√• Shellstationer
    Shell Mastercard
    √Örsavgift 0 kr
    Maxkredit 100 000kr
    Upp till54 dagar räntefritt
    Därefter ränta 18.00 %
    Välj detta kort