Premium kategori- vad betyder det?

Kortio har en ny kategori på förstasidan som lyder ”Premiumkort”.

För det finns vissa kort som erbjuder det där extra men som också kostar en del i årsavgift. Många av dem är dessutom betalkort och behöver jämföras i ett helt annat kontext, därför kände vi på Kortio.se att en ny kategori behövdes.

Vi använder alla våra kort olika mycket. Spenderar du en större summa varje månad så kan du tjäna på att införskaffa ett kort med årsavgift, eftersom din bonus och andra fördelar snabbt blir värdefullare än avgiften. Det räcker egentligen för en medelinkomsttagare att betala alla standardavgifter med kortet som mat, bensin och kläder så uppgår bonusen årligen i mer än årsavgiften.

Vi kan ge ett exempel för att tydliggöra.

En familj med två vuxna och två barn har varsitt American Express Gold Card kopplat till samma konto så att de sparar bonus tillsammans och endast betalar en årsavgift (extrakort ingår). Spenderar de då på varsitt håll 10 000 kr/månad, blir det 240 000 poäng varje år, vilket motsvarar ett värde på upp emot 2400 kr beroende på hur du använder dem. American Express Gold Card kostar endast 750 kr första året och därav blir poängen mer värdefulla än avgiften.

Lägg dessutom till gratis loungeaccess fyra gånger om året, VIP inbjudningar till events och en omfattande reseförsäkring så har du sparat in ytterligare värde av att använda kortet.

Kika in på vår nya kategori här och se vilket kort som passar din livsstil!